Labona Logo
SEO optimointi - Lighthouse pisteytys

Vinkkejä hakukoneoptimointiin 2023 | Nouse hakutulosten kärkeen

Labona Oy – Yritystäsi kiihdyttävä digitoimisto !

Vuonna 2021 kirjoitimme kattavan oppaan hakukoneoptimointiin, mutta vuosi 2023 on tuonut mukanaan uusia haasteita ja muutoksia. Hakukoneiden strategiat ja algoritmit kehittyvät jatkuvasti, mikä vaikuttaa siihen, miten nettisivumme sijoittuvat hakutuloksissa myös tänä vuonna.

Ensinnäkin, Google käyttää yli 200 ranking-tekijää, jotka vaikuttavat hakutuloksiin. Nämä tekijät määrittävät, mitkä verkkosivut nousevat korkealle hakutulossivuilla (SERP). On kuitenkin tärkeää tunnistaa ne tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat merkittävästi sivuston menestykseen hakukoneissa. Kaikki tekijät kun eivät ole yhdenvertaisia keskenään.


Linkitykset

Yksi keskeisimmistä tekijöistä on laadukkaat ulkoiset linkit, joita kutsutaan myös backlinkseiksi. Nämä linkit muiden verkkosivujen kautta osoittavat sivuston arvostusta ja voivat parantaa nettisivujesi hakukonenäkyvyyttä. Toisin sanoen, kun luotettavat sivustot linkittävät sinun sivustollesi, se vaikuttaa positiivisesti hakukonetuloksiin.


Schemat

Toinen tärkeä tekijä on sisällön rakenteen merkitys. Koneellisesti luettavat tiedot, kuten Schema Markup, auttavat hakukoneita ymmärtämään paremmin nettisivujesi sisältöä ja parantavat sen näkyvyyttä hakutuloksissa.

Schema MarkupSchema Markup on eräänlainen koodausrakenne, joka auttaa hakukoneita tulkitsemaan sivuston sisältöä tarkemmin.


Nettisivujen tietoturva

Nettisivuston tietoturva on myös tärkeä huomioitava tekijä. Suojattu yhteys HTTPS-protokollalla, joka ilmenee ”https://” etuliitteenä URL-osoitteessa, on tärkeää sekä nettisivuilla vierailijoiden että hakukoneiden näkökulmasta.

Nykyään monet selaimet tunnistavat ja varoittavat käyttäjiä, jos nettisivujen yhteys ei ole suojattu SSL/TLS-sertifikaatilla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sivusto käyttää vain HTTP-protokollaa ilman SSL-salausta, selain voi näyttää käyttäjälle varoituksen epäluotettavasta tai turvattomasta yhteydestä.


Google suosii turvallisia nettisivuja hakutuloksissaan ja vierailijat luottavat enemmän suojattuihin sivustoihin.


Web Core Vitals

Nettisivujen nopeus on edelleen tärkeä tekijä, jota Google arvostaa hakutuloksissaan. Nopeasti latautuvat sivut tarjoavat paremman käyttäjäkokemuksen ja siten parantavat nettisivujen sijoitusta hakutuloksissa.


Nykyään Google ottaakin huomioon myös Web Core Vitals -tekijät, jotka liittyvät nettisivuston suorituskykyyn ja käyttäjäkokemukseen. Nämä tekijät mittaavat esimerkiksi nettisivujen latausnopeutta, visuaalisen vakauden ja käyttöliittymän reagointiajan. Nettisivujen on tärkeää täyttää nämä vaatimukset, jotta se saa paremman sijoituksen hakutuloksissa.


Avainsana optimointi

Nettisivujen sisällön optimointi avainsanoilla on edelleen tärkeä tekijä hakukonenäkyvyyden kannalta. Laadukas, informatiivinen ja relevantti sisältö houkuttelee käyttäjiä ja parantaa nettisivujesi sijoitusta hakutuloksissa. Avainsanojen strateginen käyttö sivun otsikoissa, metatiedoissa, sisällön kappaleissa ja kuvien kuvateksteissä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston aiheen ja tärkeyden.


Yllä käsiteltiin 5 olennaisinta vinkkiä, mutta ei suinkaan ainoita tekijöitä, jotka vaikuttavat nettisivujesi hakutuloksissa sijoittumiseen. Google käyttää monia muita ranking-tekijöitä, kuten sisällön laatu, mobiiliystävällisyys, käyttäjäystävällisyys, sosiaalisen median signaalit yms. Hakukoneoptimointi onkin jatkuva prosessi, ja on tärkeää seurata alan kehitystä ja päivittää verkkosivuja vastaamaan uusimpia algoritmejä.

Muista myös, että on yhtä tärkeää keskittyä tarjoamaan asiakkaillesi korkealaatuista sisältöä ja hyvää käyttäjäkokemusta. Google pyrkii tarjoamaan käyttäjille parhaiten vastaavat ja hyödylliset hakutulokset, joten keskittyminen nettisivuillasi vierailevien asiakkaiden tarpeisiin ja odotuksiin on avain menestykseen myös hakutuloksissa.

Jaa artikkeli:

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp

Ota
Yhteyttä!

Oletko aikeissa tai kenties jo suunnittelemmassa yrityksellesi uusia nettisivuja? Kenties tarvitset apua markkinoinnin ja myynnin edistämisen kanssa?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme ottavat yhteyttä.

Katsotaan miten, voimme parhaiten olla avuksi!

Jatka lukemista:

Man working with a computer, General Data Protection Regulation and European Union flag

Kuka tarvitsee sivuilleen tietosuojaselosteen?

Jos keräät ja tallennat verkkosivujesi kävijöiltä (reksisteröityminen) tai verkkokauppasi asiakkailta yhteystietoja, tulee henkilötietojen käsittelystä laatia tietosuojaseloste. Jos verkkokauppasi asiakkailla on mahdollisuus luoda käyttäjätili kauppaasi, niin