Labona Logo

SEO

Hakukoneoptimointi

Kotisivujen hakukoneoptimointi (SEO) ja näkyvyys

Asiakkaasi etsivät googlesta tuotetta tai palvelua, jota sinun yrityksesi tarjoaa siinä, missä kilpailijasikin.
Renkaidenvaihto, ulkoseinän maalaus, saunan lauteet, kasvohoito…

Miten sinun sivusi nousee hakutuloksissa esiin?

Mitä kalliimmasta tuotteesta tai monimutkaisemmasta projektista on kysymys, sitä enemmän asiakkaat ovat valmiita käyttämään aikaa oikean myyjän tai toimijan etsimiseen. Mutta jos kilpailua tarjonnasta on paljon, niin usein hakutulossivun ensimmäiset yritykset pääsevät mukaan asiakkaan harkintaan. On helpompaa valita viidestä, kuin viidestäkymmenestä.

Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla parannetaan kotisivusi löytymistä hakukoneilla. Nuo toimenpiteet jakautuvat karkeasti

  • kotisivujesi tekniseen hakukoneoptimointiin
  • kotisivujesi sisältörakenteeseen ja sisältöön liittyyviin toimenpiteisiin.

 

Oma lukunsa kotisivujesi näkyvyyden kannalta on toki myös

  • ostettu näkyvyys (Google AdWords)

Kotisivujesi löydettävyyttä ja näkyvyyttä voi parantaa
ostamalla ja / tai orgaanista näkymistä parantamalla (SEO).

Kenties kotisivusi ovat teknisesti hyvässä kunnossa ja sisältökin palvelee niin asiakkaitasi, kuin hakukonettakin. Saatat tarvita kuitenkin piristystä kotisivujesi näkymiseen. Näkyvyyttä voi ostaa monella tavalla. Me ostamme näkyvyyttä puolestasi fiksusti. Kysy meiltä tarjousta.

Miten hakukoneoptimointi sitten tapahtuu?

Hakukoneoptimointi on laaja käsite, mutta käytännössä se voidaan jakaa sisällöntuotantoon, palvelimen konfigurointiin, sivustojen lähdekoodin optimointiin, sekä sivustojen latausaikojen optimointiin.

Tuottamamme nettisivut ovat hakukoneystävälliset, eli ne on suunniteltu hakukoneita ajatellen. 

Tiedostojen optimointi

Sivustojasi toteuttaessa hakukoneoptimoinnissa otetaan myös huomioon sivustojesi sisällön laatu (kuten tiedostokoko) ja toimittamasi materiaali optimoidaan sivustoille mahd. kevyen kokoiseksi, joka lyhentää myös sivustojen latausaikoja.

Suorituskykyä palvelinsalissa

Ylläpitopaketteihimme on katsottu ne palvelinsalien tarjoajat joilla palvelimet toimivat luotettavasti, tietoturva on huippuluokkaa ja lisäksi palvelin kapasiteetti ja suorituskyky ovat myös tekniikkansa parhaimmistoa. Näitä asioita ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta mm. webhotellien/palvelinsalien suorituskyky ja palvelimien infrastruktuurit ovat hakukoneiden algoritmeissä isossa arvossa (= nopeasti latautuvat ja luotettavasti toimivat nettisivut).

Sisällöntuotanto & SEO

Voit ostaa meiltä myös sisällöntuotantopalvelua, jolloin sisällötkin suunnitellaan asiakkaitasi varten, mutta myös hakukoneet huomioiden. Vinkkinä sinulle, hakukoneet rakastavat ajankohtaisia sivustoja, eli ne ottavat huomioon myös miten useasti sivustoillesi lisätään sisältöä ja tottakai minkä laatuista sisältö on.

Koodin optimointi

Sivustojen suunnittelussa hakukoneet otetaan huomioon. Sivustoja voi toteuttaa monella tapaa, jolloin sivustojen lähdekoodi voi olla solmussa, rikki tai yleisesti ottaen turhan raskasta joka hidastaa sivustojen latausaikoja ja aiheuttaa yhteensopivuus ongelmia eri selain- ja laiteympäristöissä. Meillä sivustoja suunniteltaessa tarkkaillaan jatkuvasti sivuston latausnopeuksia (PageSpeed Insightsista).

JÄTÄ TARJOUSPYYNTÖ

Kerro meille nettisivuhankkeestasi