SEO

Hakukoneoptimointi

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sivustojen optimoimista hakukoneystävällisiksi. Hakukoneystävällisyys tarkoittaa käytännössä sitä, että sivustot löytyvät orgaanisista hakutuloksista ja potentiaaliset asiakkaat löytävät näin sivustoillesi kun etsivät tietoa yrityksesi tarjoamista palveluista tai etsii suoraan palveluntarjoajaa.

 

Orgaanisista hakutuloksista yrityksesi ei tarvitse maksaa Googlelle erikseen ja näin hakukoneoptimointiin tulisikin panostaa. Hakukoneoptimointia tarkastellessa on hyvä ensin analysoida sopivien avainsanojen kilpailutilanne. Joillakin avainsanoilla kilpailutilanne on kova, joten suositellaankin, että yritys keskittyisi vähemmän kilpailtuihin avainsanoihin. Oikeanlaiset avainsanat auttavat yrityksesi nettisivuja saavuttamaan relevanttia kävijäliikennettä joka on mahdollisuus kääntää kaupallisiksi onnistumisiksi ja näin saada nettisivut maksamaan itsensä takaisin.

Miten hakukoneoptimointi tapahtuu?

Hakukoneoptimointi on oikeastaan laaja käsite, mutta käytännössä se voidaan jakaa sisällöntuotantoon, palvelimen konfigurointiin, sivustojen lähdekoodin optimointiin, sekä sivustojen latausaikojen optimointiin.

Tuottamamme nettisivut ovat hakukoneystävälliset, eli ne on suunniteltu hakukoneita ajatellen. 

Tiedostojen optimointi

Sivustojasi toteuttaessa hakukoneoptimoinnissa otetaan myös huomioon sivustojesi sisällön laatu (kuten tiedostokoko) ja toimittamasi materiaali optimoidaan sivustoille mahd. kevyen kokoiseksi, joka lyhentää myös sivustojen latausaikoja.

Suorituskykyä palvelinsalissa

Ylläpitopaketteihimme on katsottu ne palvelinsalien tarjoajat joilla palvelimet toimivat luotettavasti, tietoturva on huippuluokkaa ja lisäksi palvelin kapasiteetti ja suorituskyky ovat myös tekniikkansa parhaimmistoa. Näitä asioita ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta mm. webhotellien/palvelinsalien suorituskyky ja palvelimien infrastruktuurit ovat hakukoneiden algoritmeissä isossa arvossa (= nopeasti latautuvat ja luotetavasti toimivat nettisivut).

Sisällöntuotanto & SEO

Voit ostaa meiltä myös sisällöntuotantopalvelua, jolloin sisällötkin suunnitellaan asiakkaitasi varten, mutta myös hakukoneet huomioiden. Vinkkinä sinulle, hakukoneet rakastavat ajankohtaisia sivustoja, eli ne ottavat huomioon myös miten useasti sivustoillesi lisätään sisältöä ja tottakai minkä laatuista sisältö on.

Koodin optimointi

Sivustojen suunnittelussa hakukoneet otetaan huomioon. Sivustoja voi toteuttaa monella tapaa, jolloin sivustojen lähdekoodi voi olla solmussa, rikki tai yleisesti ottaen turhan raskasta joka hidastaa sivustojen latausaikoja ja aiheuttaa yhteensopivuus ongelmia eri selain- ja laiteympäristöissä. Meillä sivustoja suunniteltaessa tarkkaillaan jatkuvasti sivuston latausnopeuksia (PageSpeed Insightsista).